×

Geschatte leestijd: 2 minuten

bergtopAfgelopen juli woonde ik een presentatie bij en die ging onder andere over doelen stellen. De kern van het verhaal was dat iedereen het in zijn of haar leven nodig heeft om een doel voor ogen te hebben. Wat dat doel dan is of hoe concreet het is maakt dan verder niet eens zoveel meer uit, als je maar een of ander doel voor ogen hebt. Een aantal dingen op mijn werk vormde wel een mooi doel op zich om voor elkaar te krijgen, maar persoonlijk had ik op dat moment eigenlijk niet echt een doel.

Totdat ik deze zondagmiddag bij mijn ouders op de bank zat en het had over wat leuk zou zijn volgend jaar als vakantie te ondernemen. Daarover brainstormend merkte ik dat ik het wel cool zou vinden als in mijn volgende reis toch een bepaalde uitdaging zou zitten. Mijn afgelopen vakantie naar Marokko bevatte ook een vierdaagse trekking door de Hoge Atlas. Dat was een ontzettend gave ervaring en voelde ook best goed om dat ‘in de pocket’ te hebben. DSC_0347Over het algemeen was de trekking prima te doen, maar er zaten hier en daar wel pittige stukken tussen en het vroeg ook wel wat van mijn uithoudingsvermogen.

Met dat in gedachte zat ik een beetje te scrollen en te surfen op de website van het reisbureau waarmee ik ook naar Marokko was geweest en toen bleef ik ineens hangen bij deze reis: een wandelreis door Nepal met als doel het bereiken van het Annapurna Basecamp! En na wat gevoelsmatig wikken en wegen, besloot ik dat dit per direct mijn nieuwe doel is.

Dit basecamp ligt op 4130 meter hoogte en vormt het startpunt voor het beklimmen van de berg  Annapurna (8091 m) zelf. Even om één ding helder te krijgen: dat laatste ga ik niet doen. Ik ga naar het basecamp toe wandelen. En daarna weer naar beneden. Dat lijkt me al mooi zat.

Om deze hoog gelegen stip aan de horizon wat concreter te maken is mijn voorlopige plan om een reis te boeken waarvan het vertrek gepland staat op 18 september 2017. Deze reis begint en eindigt in Kathmandu en duurt in totaal 19 dagen, waarvan ik er dan 10 aan het wandelen zal zijn.

Uiteraard is dat allemaal nog erg voorlopig en er kan zomaar nog van alles veranderen, maar zolang er geen hele gekke dingen gebeuren zit ik op maandag 18 september 2017 in het vliegtuig naar Nepal!

Dit geeft me nog ruim een jaar om me voor te bereiden: fitter worden, wandel ervaring op doen, een paar kilo’s gewicht kwijtraken, me inlezen op wat ik kan verwachten, de juiste spullen aanschaffen, geld sparen, etc.

Tot de datum van vertrek wil ik hier elke twee of drie weken iets over gaan melden. Het idee achter deze blog is dan ook vooral om voor mezelf een dagboek bij te houden van de vorderingen hiervan, maar ook als stok achter de deur om die voorbereidingen ook daadwerkelijk te treffen en het niet te laten versloffen om uiteindelijk in september 2017 lekker lui op het strand in Spanje te gaan hangen.

In de hoop dat mensen het leuk vinden om af en toe eens mee te lezen, zal ik deze blog ook op Facebook en LinkedIn delen. Wellicht zijn er nog mensen die dit of iets vergelijkbaars al eens gedaan hebben en dat willen delen.

Auteur

m.g.vandijk1@gmail.com

Gerelateerde artikelen

Annapurna Basecamp Blog: Namaste Nepal!

Geschatte leestijd: 0 minutenOp 23 oktober 2017 was het moment dan daar. Na ruim een jaar van crossfit workouts, hardlopen, fietsen en...

Lees alles voor

Annapurna Basecamp Blog: Nog maar drie weken!

Geschatte leestijd: 0 minutenWe zijn inmiddels minder nachtjes slapen van de datum van vertrek verwijderd dan het aantal nachtjes slapen dat de...

Lees alles voor

Annapurna Basecamp Blog: Dam tot Damloop

Geschatte leestijd: 0 minutenHij zit er in. De Dam tot Damloop zit in de pocket. De afgelopen twee maanden ben ik bezig...

Lees alles voor

Annapurna Basecamp Blog: missing maps in Nepal

Geschatte leestijd: 0 minutenHet dagelijks leven in Nepal staat op een veel heftigere manier bloot aan de elementen en ander natuurgeweld dan...

Lees alles voor

Annapurna Basecamp Blog: 150km wandelen, ploeteren en klauteren door de Hardangervidda

Geschatte leestijd: 0 minutenOp dinsdag 25 juli om 3.30u in de ochtend was het dan eindelijk zover: het avontuur in de Hardangervidda...

Lees alles voor

Annapurna Basecamp Blog: (bijna) in de startblokken

Geschatte leestijd: 0 minutenWe schrijven inmiddels 10 juli en de datum van vertrek begint nu echt steeds dichterbij te komen. Over iets...

Lees alles voor